2011. április 20., szerda

Fújjad...fújjad...

A legegyszerűbb játékok:

1. Pitypang: virágzás után, kerek bolyhos kis magok tömegévé válik. Ezt a gyerekek is felfedezik! Szép tavaszi napon irány a virágos mező, és hagyjuk bogarászni a kicsit! Szedjünk együtt virágot, és ha pitypangra lelünk mutassuk meg neki, hogyan fújja el a kis bolyhos magokat. Kergethetjük is őket! A legjobb, amivel megtaníthatjuk neki, hogyan fújja el majd a születésnapi tortáján a gyertyákat!

2. Gégecső: igazi hangszerként is funkcionál. Nálunk a nagypapa ötlete volt. Levágott egy vékony gégecsődarabot, meghajlította egy kicsit, és már lehetett is fújni! Szép sípoló hangja volt, nem túl éles szerencsére! :) Azóta is kedvelt hangszerünk. :) Hajrá kreatív nagypapák és nagymamák!

3. Habfürdő: igazán semmi nem szükséges hozzá, csak egy jól habzó babafürdető, és már kezdhetitek is a habcsatát! Tenyeretekbe biggyesztetek egy jó nagy adag habpamacsot és csak fújjátok, fújjátok...egymásra! :)

4. Buborékfújó: szerintem minden kisgyermek imádja, fújni is, nézni is, és kergetni is a színes buborékokat! Meseországba repíti őket, ahogyan a finoman imbolygó buborékok az ég felé emelkednek, majd földet érnek...olykor a homlokukon. :) Házilag is gyárthattok a kiürült buborékfújó dobozába. A lényege csak annyi, hogy töményebb legyen: több mosogatószer és kevés víz. Ha találok rá igazán jó "receptet" azonnal megosztom ígérem!

5. Lufik: csak fújd fel (de ne kösd el a végét!), és ereszd el, hogy repüljön ide-oda a lakásban vagy a szabadban. Nagyon klassz móka! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése